100 DAGEN

Het Succeedrs’ 100 dagen principe

100 dagen ben je vers, dat is onze visie. 100 dagen kan je rondlopen zonder al meegenomen te zijn in bestaande gedachten, gewoonten en houding van een organisatie. Hier is het moment om disruptief te kunnen zijn. Vers te kijken. Van buiten naar binnen.

Kijken en luisteren met onbevangenheid. Zonder vooroordeel. Zonder ook de druk van verwachting te voelen. Open staan voor kleine signalen die er liggen binnen en buiten de organisatie. Over het beeld dat er bestaat, de mening en verwachting. Vragen stellen, verhalen aanhoren. Dan kunnen kansen en mogelijkheden naar voren worden gehaald die eerst niet direct gezien worden of verstommen in de ruis van alle dag.

Wij gebruiken dit als wetenschap om samen met de persoonlijke eigenschappen van onze mensen tot oplossingen te komen voor vraagstukken en resultaat bij projecten. Zo wordt snel momentum gecreëerd. Een basis voor anderen om op door te bouwen.

Consultancy, volgens Succeedrs

De moderne consultant is niet meer de persoon die eenmaal met de voet tussen de deur, deze slinks open houdt voor een sleep aan collega’s. De moderne consultant komt, regelt/lost op en vertrekt.

Het is van tijdelijke aard. Onze waarde hebben wij in eerste instantie ook door voorop te stellen voor een doorloop van 100 dagen te staan. Uitloop is wellicht goed voor onze omzet, maar de waarde die onze klanten hechten aan onze dienstverlening daalt.
Lees meer over Interim Managament

Wij willen open en onbeïnvloed 100 dagen kunnen kijken. Immers dat is volgens ons de meest waardevolle periode. Als uitvoering langer dan 100 dagen moet duren, dan ligt dat beter bij eigen mensen en is onze rol slechts initiatie. Daarmee is de borging van kennis ook veilig gesteld.
Lees meer over Managament Consultancy

Onze succeedrs hebben o.a. gewerkt voor;